22.06.2021
Корисне

ЧОМУ ВАРТО СКУШТУВАТИ ОБЛІПИХОВИЙ, ІМБИРНИЙ ТА СМОРОДИНОВИЙ ЧАЇ? ЇХ ВЕЛИЧЕЗНА КОРИСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я!

ЧОМУ ВАРТО СКУШТУВАТИ ОБЛІПИХОВИЙ, ІМБИРНИЙ ТА СМОРОДИНОВИЙ ЧАЇ? ЇХ ВЕЛИЧЕЗНА КОРИСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я!
Відомо, що користь фруктового та трав'яного чаю важко недооцінити. Такий вітамінний чай не тільки зігріє у прохолодну погоду, але й надасть заряд сил та енергії. Крім того, неперевершений смак та аромат не залишить нікого байдужим. Сьогодні ми детально розповімо про обліпиховий, імбирний та смородиновий чаї, та чому їх вживання настільки корисне для нашого здоров'я.

Обліпиховий чай

Обліпиха містить велику концентрацію антиоксидантних речовин, вітамінів і флавоноїдів, що забезпечують антиканцерогенний ефект, чинять противірусну дію, запобігають захворюванням серця, а також сприяють очищенню і тонусу шкіри.

До складу натурального обліпихового чаю входять наступні вітаміни та мінеральні речовини:

  • Вітаміни A, C, E, вітаміни групи В - В1, В6, В12, які необхідні для правильної роботи органів зору, чинять противірусну дію, впливають на здоров'я шкіри та нервової системи.
  • Кальцій, калій, магній та залізо – необхідні для нервової системи, міцних кісток, здоров'я серця та кровоносних судин.
  • Флавоноїди, зокрема олеїнову та лінолеву жирні кислоти, які мають високий рівень поглинання вільних радикалів, що сприяє захисту організму від стресу та негативного впливу навколишнього середовища. Крім того, саме лінолева кислота швидко знімає запалення і відновлює тканини зорового апарату.

Чим корисна обліпиха?

Численні наукові дослідження доводять, що при регулярному вживанні обліпиха захищає клітини від оксидативного стресу, чинить загоювальну дію на слизову оболонку шлунку. Також відомо, що обліпиха зменшує активність збудників при запальних захворюваннях слизової оболонки ротової порожнини, суглобів та шкіри. До того ж, обліпиха захищає організм від негативного впливу радіації і проявляє антиканцерогенний ефект.

 
 

Коли не можна пити обліпиховий чай?

Все ж таки, попри велику користь обліпихи, існують деякі протипоказання до її вживання. По-перше, обліпиху не варто часто куштувати людям, схильним до гіпотензії, адже постійний прийом може знижувати артеріальний тиск. По-друге, при регулярному прийомі обліпихи потрібно робити перерви в 1-1,5 місяці, адже постійне вживання може привести до жовтуватого забарвлення шкіри та слизових оболонок.

Імбирний чай

Ті, хто хоч раз спробував імбирний чай, знають, що він ідеально поєднується і смакує з багатьма компонентами – лимоном, медом, м'ятою, а отже підійде до смаку майже кожному. Імбир містить не тільки велику кількість вітаміну С, але й збагачений амінокислотами, мінералами, великою кількістю ефірних олій. Саме тому, він має неповторний аромат.

Чому такий корисний чай з імбиром?

Чай з імбиром відомий багатьма лікувальними властивостями.

  • Імбир потрібно вживати для запобігання симптомів нудоти, особливо перед поїздками.
  • Імбирний чай корисний для покращення травлення, а також запобігає метеоризму.
  • Чай з імбиром при регулярному вживанні вважають досить дієвим засобом, що запобігає виникненню судинних захворювань.
  • Імбир для схуднення у вигляді чаю – ефективний спосіб для боротьби із зайвою вагою.
  • Відомо, що постійний прийом імбирного чаю зміцнює імунну систему і захищає наш організм від негативного впливу стресових факторів.

Користь смородинового чаю

Чай з чорної смородини має солодкувато-терпкий смак і незабутній аромат! До того ж, смородина є одним із рекордсменів за вмістом вітаміну С, а отже – потужним антиоксидантом, що чинить противірусну та протизапальну дію. Крім того, її багатий вітамінний і мінеральний склад захищає наш організм від пошкоджуючих факторів навколишнього середовища, що є надзвичайно важливим в умовах сьогодення. Смородиновий ягідний чай – ідеальний варіант для профілактики грипу та застуди.

Як же отримати всю користь від обліпихи, імбиру та смородини? Маємо для вас смачну відповідь! Спробуйте повністю натуральні чаї виробництва TM MealTime. Вони зберігають всі поживні вітаміни та мікроелементи фруктів і ягід, а ви можете смакувати чудовим чаєм.

У нашому асортименті ви знайдете великий асортимент концентратів ягідних напоїв, які піддаються технології шокової заморозки та зберігаються у морозильнику протягом 12 місяців!

Замовляйте чаї для себе і близьких або доповніть меню свого кафе або кав'ярні! https://mealtime.com.ua/tea