17.06.2021
Корисне

ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК ОБЛАДНАННЯ, ЯКЕ НЕОБХІДНЕ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ВЛАСНОЇ КАВ'ЯРНІ

ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК ОБЛАДНАННЯ, ЯКЕ НЕОБХІДНЕ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ВЛАСНОЇ КАВ'ЯРНІ
Відкриття власної кав'ярні не така проста річ, як здається на перший погляд. Для якісної та функціональної роботи кав'ярні важливим є повноцінне забезпечення устаткуванням, наявність надійних постачальників кави та іншої продукції і, звичайно ж, вивчення нових тенденцій у ресторанній індустрії. У нашій статті ми розповімо про повний перелік обладнання, необхідного для відкриття кав'ярні, бо це дуже важливо для ефективної та успішної роботи закладу.

· Високоякісна еспресо машина

Дивлячись на те, що більшість відвідувачів кав'ярень віддають перевагу еспресо, вам необхідна в роботі відмінна еспресо машина. У кожній кав'ярні, що претендує на популярність та прихильність відвідувачів, мають подавати запашний класичний еспресо та усі можливі комбінації чорної кави з молоком.

· Промислова кавомолка

Оскільки у більшості кав'ярень використовують каву в зернах, у перелік обладнання для кав'ярні входить придбання якісної промислової кавомолки. Правильна кавомолка може подрібнити зерна кави так, щоб не вплинути на ароматичні та смакові властивості напою та уникнути зайвої гіркоти кави.

· Молоко і вода

Звісно ж, це не обладнання, але без цих складових просто неможливо приготувати каву. Щоб не зіпсувати смаку та аромату кави, для її приготування необхідні тільки якісні інгредієнти. Молоко варто закуповувати у перевірених постачальників з відповідними сертифікатами якості. Щодо води, то в цьому випадку, щоб подовжити термін експлуатації вашої кавомашини та не зіпсувати смак кави, потрібно придбати якісні системи фільтрації.

· Холодильне обладнання

Вибір холодильного обладнання повинен бути врахований при проектуванні закладу. Воно необхідне для зберігання різноманітних продуктів, готових страв, які подаються відвідувачам, молока. Важливо, щоб вітрини та холодильні установки відповідали дизайну закладу та не заважали роботі баристи. Отже, незалежно від того, яке різноманіття кави ви будете пропонувати своїм відвідувачам, холодильне обладнання входить в обов'язковий список обладнання кав'ярні.

· Пристрої, що використовуються для приготування їжі

У цей перелік входить необхідна побутова техніка для кухні, яка стане помічником для приготування різноманітних страв. До цього списку відносяться: мікрохвильова піч, тостер, блендер, гриль тощо. Тобто весь арсенал пристроїв, що знадобляться для виготовлення і подачі тостів, тістечок, млинців, сендвічів.

· Система безпеки

Відмінна система безпеки необхідна для роботи будь-якого закладу. До цього переліку входять: камери відеоспостереження та системи сигналізації, при виборі яких не варто здешевити, адже в майбутньому погана функціональність даних систем може вплинути на рівень безпеки закладу.

· Стелажі

Більшість кав'ярень мають у своєму асортименті різноманіття кави для продажу, преси, кавове обладнання. Це чудовий спосіб збільшити свої основні продажі. Присутність гарних стелажів може не тільки збагатити дизайн інтер'єру закладу, але й допомогти збільшити прибутки.

· Контейнери, насоси та різноманітні кухонні дрібнички

Оскільки у кав'ярні зберігається велика кількість продуктів та широкий асортимент начинок для напоїв, необхідно щоб в наявності було спеціальне обладнання для їх зберігання та використання. Також це стосується насосів для сиропів, контейнерів для зберігання кавових зерен поряд з кавомолками. Коли відсутня ефективна система зберігання продуктів, це ускладнює роботу персоналу, що негативно впливає на дохід і майбутні перспективи закладу.

· Система POS

Для повної та функціональної роботи вашого закладу необхідно придбати сучасну POS систему для продажів. За допомогою спеціального програмного забезпечення, що дозволяє приймати замовлення, легко відслідковувати продажі конкретних страв і напоїв, оцінювати кількість прибутку та роботу персоналу. Така система є обов'язковою складовою кожного закладу харчування, адже дозволяє контролювати та оцінити весь ланцюжок робочого процесу.
Ми раді поділитися з вами корисними порадами, які допоможуть зробити робочий процес більш ефективним. Наша компанія "Арт Оф Кукінг" – висококваліфікований експерт в області кулінарії, який завжди готовий допомогти вам досягти успіху!