11.06.2021
Корисне

ВІДКРИВАЄТЕ КАФЕ АБО ІНШИЙ ЗАКЛАД? ЯКІ ВИТРАТИ ТРЕБА ОБОВ'ЯЗКОВО ВРАХУВАТИ

ВІДКРИВАЄТЕ КАФЕ АБО ІНШИЙ ЗАКЛАД? ЯКІ ВИТРАТИ ТРЕБА ОБОВ'ЯЗКОВО ВРАХУВАТИ
Плануючи, як відкрити своє кафе чи ресторан, кожен бізнесмен замислюється про вартість цієї операції та очікувані витрати. Однак варто враховувати, що необхідні для запуску нового закладу кошти залежать від розташування, концепції та кухні, яку ви пропонуватимете гостям. Щоб підрахувати, скільки коштує відкрити власне кафе, необхідно враховувати цілий ряд важливих факторів.

Витрати на персонал

Перед тим, як відкрити кафе чи ресторан, варто замислитися про пошук кваліфікованого персоналу. Розпочати роботу закладу можна лише з декількома спеціалістами, але такого ресурсу буде недостатньо, коли з'являться постійні клієнти.

Для продуктивної роботи вам обов'язково знадобляться наступні співробітники:

  • кухарі;
  • офіціанти;
  • менеджери;
  • технічний персонал.

Для ресторану, що розрахований на прийом великої кількості відвідувачів, також необхідно буде подбати про наймання кваліфікованого бармена.

Навіть якщо у новому закладі будуть працювати досвідчені спеціалісти, на їх навчання у новому просторі піде певна кількість часу. До того ж, у перші тижні, і навіть місяці після відкриття кафе може не приносити бажаного прибутку. Тому варто мати запас матеріальних коштів на зарплату персоналу.

Витрати на обладнання

Кожен заклад харчування потребує використання певного обладнання для зберігання, приготування та подачі їжі. Перше, що потрібно, щоб відкрити кафе – проаналізувати, які напої і страви ви плануєте подавати клієнтам. Згідно з прийнятим рішенням необхідно буде придбати спеціальне професійне обладнання. Варто врахувати, що страви різних кухонь потребують використання різних приладів.

Для ресторанів індійської кухні може знадобитися глиняна піч тандур. Для закладів зі "шведським столом" необхідна велика кількість каструль та портативних нагрівачів. Власникам булочної чи кондитерської варто замислитися про необхідність встановлення додаткової печі для випікання.

Витрати на реконструкцію

Навіть якщо в приміщенні раніше знаходилось кафе, або ресторан, варто врахувати витрати на переобладнання. Приміщення буде потребувати ремонту, який підкреслить індивідуальність вашого закладу. Щоб зрозуміти, скільки коштує відкрити кафе, варто врахувати запланований дизайн. Заздалегідь продумайте, як буде виглядати ваша кухня, головний зал для відвідувачів, місця для відпочинку співробітників доставки та основних співробітників, літня тераса. Важливо приділити увагу підтриманню чистоти та комфортабельних умов не лише в обідньому залі, а й у службових приміщеннях.

Витрати на маркетинг

Аналізуючи, що треба, щоб відкрити кафе, слід врахувати відсутність популярності, гарної репутації та рекомендацій від клієнтів. Саме тому важливо залишити достатню кількість ресурсів для ефективної маркетингової кампанії. Це питання можна вирішити завдяки платній рекламі в соціальних мережах та створенню власного сайту.

Також можна приваблювати клієнтів акційними знижками або комплексними пропозиціями. Рейтинг закладу суттєво підвищується завдяки можливості зробити замовлення онлайн.

Усі перераховані маркетингові стратегії можуть допомогти збільшити доходи. Але більшість з них потребує певних початкових інвестицій. Тому варто добре продумати та розробити чіткий бізнес-план і маркетингову стратегію.

Витрати на технічне оснащення

Для ефективної роботи закладу харчування і керування витратами необхідно врахувати інвестиції у технології кафе чи ресторану. Крім систем онлайн-замовлення їжі ви можете спланувати і розробити можливість бронювання столиків через інтернет. Також завдяки спеціальному програмному забезпеченню можна контролювати грошові потоки і статистику продажів.

Зменшити витрати на закупівлю продуктів та напоїв для нового закладу можна завдяки замовленню готових страв, інгредієнтів для їх приготування та натуральних чаїв від ТМ Meal Time. Усі страви піддаються технології шокового заморожування. Їх легко зберігати у морозильнику, а перед подачею готові страви треба дефростувати у холодильнику протягом кількох годин і розігріти при необхідності.

Зв'язатися з менеджерами нашої компанії та дізнатися детальніше про умови оптових закупок ви можете, відправивши електронний запит на нашому сайті.