11.06.2021
Корисне

СТВОРЮЄМО ПРИВАБЛИВЕ МЕНЮ ЗАКЛАДУ: КОРИСНІ ПОРАДИ, ОСОБЛИВОСТІ ДИЗАЙНУ, ОСТАННІ ТЕНДЕНЦІЇ

СТВОРЮЄМО ПРИВАБЛИВЕ МЕНЮ ЗАКЛАДУ: КОРИСНІ ПОРАДИ, ОСОБЛИВОСТІ ДИЗАЙНУ, ОСТАННІ ТЕНДЕНЦІЇ
Меню закладу – одна з перших речей, яку бачать відвідувачі. Воно грає роль візитівки і створює перше враження від кафе або ресторану. Саме тому варто переконатися, що меню зручне, привабливе і достатньо інформативне. Ми розповімо, як створити меню для кафе, щоб збільшити прибуток закладу.

Основні принципи формування меню

Занадто велика кількість страв, неточні формулювання, неякісні фотографії або невідповідність дизайну загальній атмосфері закладу можуть суттєво зіпсувати враження клієнта. Ретельно підібраний дизайн меню для кафе може зробити внесок у його успішний розвиток та збільшити дохід. Завдяки йому буде легко привернути увагу відвідувачів до найбільш популярних страв.

Прості, але ефективні рекомендації, як зробити меню для кафе найбільш якісним і цікавим для клієнтів, допоможуть вам вирішити, який зовнішній вигляд меню буде найбільш вдалим. Пам'ятайте, що його дизайн має відповідати стилістиці бренду та оформленню закладу.

Корисні поради щодо створення меню

Перед тим як скласти меню для кафе важливо визначити перелік усіх страв та розділити їх на категорії. Основна мета такого сортування полягає у виділенні найбільш популярних і прибуткових позицій. У процесі формування меню важливо враховувати наступні рекомендації:

1. Принцип золотого трикутника. Згідно дослідженням психологів, людина спочатку дивиться у центр аркуша, потім погляд концентрується на верхньому правому куті і лише наостанок вивчається інформація зверху зліва. Розташуйте у розглянутих зонах найбільш популярні і прибуткові страви вашого меню.

2. Використовуйте візуальні акценти. Виділити важливу інформацію, що заслуговує особливої уваги відвідувачів, допоможуть кольори та цікаві схематичні позначки.

3. Відмовтесь від використання валютних знаків. Меню без вказування грошової одиниці може принести більше замовлень. Крім того, намагайтесь не розташовувати ціни в одну колонку. Краще використайте оригінальну дизайн-схему з назвами, цифрами та фото страв. Людям буде цікавіше вивчати таке меню.

4. Спробуйте акцентувати увагу на вартості. Меню закладу повинно відповідати вашому бренду та демонструвати відвідувачам цінову політику кафе. Якщо ваш заклад відрізняється від конкурентів більш доступними цінами, то варто сповістити про це клієнтів. Зробіть акцент на цінах популярних страв або спеціальних пропозиціях.

5. Не перевантажуйте меню закладу. Вас турбує питання, як швидко вивчити меню кафе? Щоб у ваших клієнтів не виникало проблем з вибором страви, надайте їм можливість обрати з 5-10 варіантів. Намагайтеся підібрати параметри та довжину меню згідно очікувань відвідувачів. Для пунктів меню швидкого харчування достатньо асортименту з шести страв, що мають найкращі смакові якості.

6. Використовуйте високоякісні фотографії. Гарне зображення страв поруч з їхньою назвою та описом може на 30% збільшити кількість продажів. Але варто пам'ятати, що зацікавити відвідувачів і зробити їх постійними клієнтами допоможе лише справжнє і максимально реалістичне фото страв у меню. Клієнти будуть розчарованими, якщо помітять невідповідність зображення в меню поданій страві.

Професійний фотограф з якісним обладнанням та кваліфікований графічний дизайнер допоможуть створити дійсно унікальне та привабливе меню для вашого кафе.

Продукція ТМ MealTime

Бажаючи урізноманітнити меню власного закладу, спробуйте нашу продукцію під брендом TM MealTime. Усі наші страви і напої виготовляються з високоякісних продуктів. Готові страви поставляються у замороженому стані після шокової заморозки, що дозволяє протягом довгого часу зберігати їх смакові якості, структуру та користь інгредієнтів.

Приготування запропонованих страв не займає багато часу. Варто їх лише дефростувати у холодильнику та розігріти до необхідної температури.

Замовити смачні супи, десерти, сендвічі, другі страви, бургери та напої можна, зв'язавшись з менеджерами нашої компанії. Відправте запит або зателефонуйте.