01.06.2021
Корисне

ЯК ГОТУВАТИ СМАЧНО ТА КОРИСНО, НЕ ВИКОРИСТОВУЮЧИ РЕЦЕПТИ З КУЛІНАРНИХ КНИЖОК

ЯК ГОТУВАТИ СМАЧНО ТА КОРИСНО, НЕ ВИКОРИСТОВУЮЧИ РЕЦЕПТИ З КУЛІНАРНИХ КНИЖОК

Незважаючи на любов до смачної їжі, багато українців не готують вдома. Вони вважають, що готувати їжу важко, дорого та довго. Дехто каже, що не має відповідного обладнання. Багато сучасних українок не люблять або не вміють готувати. Для початківців у кулінарному мистецтві рецепти з більш ніж 15 інгредієнтів та нескінчені етапи приготування здаються складними і лякаючими. Не дивно, що більшість молодих господинь, побачивши такі інструкції, не захоче використовувати щось крім тостера та мікрохвильової печі. Але готувати корисну та смачну їжу в домашніх умовах можна швидко і натхненно.

Основні принципи кулінарії без рецептів

Ми пропонуємо кілька практичних порад, як готувати корисну та смачну їжу без складних рецептів та кулінарних книжок. Сподіваємося, що завдяки нашим рекомендаціям, ви почнете отримувати задоволення від приготування.

Готуйте улюблені страви

Щоб приготування їжі приносило задоволення, достатньо визначитися з власними кулінарними вподобаннями. Намагайтеся готувати ті страви, які дійсно хочеться спробувати. Також можна задіяти фантазію для вдосконалення простих і популярних рецептів. Проаналізуйте свої кулінарні навички. Напевно ви вмієте готувати хоча б одну страву, наприклад, яєчню, макарони чи вівсяну кашу. Оберіть деякі інгредієнти для експериментів та розширення кулінарного меню. Складіть приблизне меню, щоб кожен день тижня насолоджуватися приготованою власноруч їжею за удосконаленими рецептами.

Спробуйте деякі кулінарні техніки для початківців

Кожна людина віддає перевагу певним технікам приготування продуктів. Не варто починати освоєння кулінарного мистецтва з приготування ягняти під соусом. Спробуйте наступні прості технології термічної обробки овочів, м'яса або круп. 1. Запікання. Розташуйте порізане м'ясо, картоплю, овочі на пергамент або складіть у спеціальний посуд для випікання. Ємність з продуктами помістіть у розігріту духовку та випікайте до повної готовності. 2. Варіння. Наповніть каструлю чистою водою та помістіть посуд на плиту. Після закипання помістіть всередину їжу, яку плануєте приготувати. Наприклад макаронні вироби, овочі або попередньо підготовані шматочки м'яса. 3. Смаження. Ця технологія передбачає приготування продуктів харчування у невеликій кількості жиру. Для цієї процедури можна використати оливкову олію або вершкове масло. Смаження овочів у глибокій сковороді – це чудовий спосіб приготування овочевого гарніру. 4. Стір-фрай. Цей процес схожий на смаження, але потребує більшої кількості жиру і постійного помішування продуктів. Через це їжа підсмажується рівномірно та не прилипає до поверхні сковорідки. 5. Гриль. Приготувати смачну їжу можна за допомогою спеціальної сковороди-гриль. Принцип її дії простий. Розігрійте таку сковорідку на великому вогні протягом 5 хвилин, збризніть олією, покладіть шматки їжі та доведіть їх до готовності. Спробувавши різні способи термічної обробки, ви зможете не лише внести різноманіття у власний раціон, а й визначитися зі своїми кулінарними вподобаннями.

Купуйте необхідні продукти

Щоб вам не довелося робити декілька поїздок до супермаркета та витрачати велику кількість грошей, заздалегідь складіть перелік необхідних продуктів. Для збалансованого та смачного раціону кожного тижня варто купувати наступні свіжі інгредієнти: фрукти; овочі; яйця; йогурт; сир; куряче філе, яловичину чи рибу; молочні продукти. Також у холодильнику або комірчині повинні знаходитися такі інгредієнти для приготування їжі як хліб, вівсянка, зернові, оцет, олія, масло, соєвий соус, сіль, томати, перець, сушені спеції і трави, мед, часник, цибуля, сухофрукти, горіхи, картопля, чай та кава. Спробуйте зробити смаки страв максимально різноманітними. Один з найпростіших способів змінити страву – спробувати інші приправи. Оригінальний аромат курка отримає після обробки часником або імбирним порошком. Свіжа кінза допоможе зробити салат ароматнішим. Експериментуйте з власними стравами та завжди тримайте у морозильнику готову натуральну продукцію для приготування смачного обіду або вечері. У нашому магазині ви можете замовити ароматні та корисні чаї, смачні десерти, супи, бургери або сендвічі, приготування яких не потребує багато часу. Уся продукція TM MealTime піддається шоковому заморожуванню, тому довго зберігає свій зовнішній вигляд і смак!