14.06.2021
Корисне

ЗАМОРОЗКА ПРОДУКТІВ В ДОМАШНІХ УМОВАХ

ЗАМОРОЗКА ПРОДУКТІВ В ДОМАШНІХ УМОВАХ
Велика кількість овочевих, фруктових та ягідних заготовок, які зберігаються у морозильній камері, дозволить заощадити кошти і час, що зазвичай витрачаються на приготування їжі. Використовуйте властивості заморозки по максимуму, щоб зберегти смакові якості, текстуру та користь продуктів харчування.

Переваги використання технології заморожування

  1. Економте час. Готуйте та заморожуйте додаткову кількість страв у вихідні. Таким чином ви розвантажите перенапружені робочі дні і зможете приготувати достатню кількість заготовок з м'яса, овочів та фруктів. Для швидкого приготування смачних страв варто робити заготовки продуктів невеликими порціями.
  2. Зробіть страви смачнішими. Для покращення смакових якостей страв робіть м'ясні заготовки, залиті маринадом. У такому разі процес маринування почнеться вже під час розморожування.
  3. Економте кошти. Намагайтесь заморожувати сезонні овочі та фрукти. Так ви значно зекономити кошти, адже взимку їхня ціна піднімається у декілька раз.
  4. Споживайте корисне. Сезонна заморозка має ще одну перевагу. Вона допомагає зберігати корисні властивості овочів та фруктів, щоб навіть у "не сезон" отримувати користь для здоров'я.

Правила безпечної заморозки

Щоб заморожена їжа залишалася корисною і смачною, варто дотримуватися наступних рекомендацій.

  1. Гарячі продукти перед заморожуванням варто охолодити, що здійснюється в умовах кімнатної температури.
  2. Для швидкого охолодження продуктів харчування краще використовувати неглибокий, непокритий посуд.
  3. Перевірте температуру всередині морозильної камери, яка має становити -18°С.
  4. Якщо заморожуєте продукти у пакетах, між ними повинен залишатись невеликий простір для циркуляції охолодженого повітря.
  5. При заморожуванні рідких речовин у ємності необхідно залишити невеликий "запас" повітря, необхідний для розширення рідини та збільшення її обсягу в процесі заморожування.
На ємностях, у яких ви морозите овочі, фрукти або готові страви, вкажіть дату їхнього приготування. Це суттєво полегшить контроль строку придатності і допоможе у сортуванні продуктів перед вживанням.

Які овочі можна заморозити?

Перед приготуванням заготовок для морозильника у домашніх умовах варто детально вивчити, як правильно заморозити овочі. Адже кожна овочева культура має власні особливості.

Як заморозити броколі?

Для правильного заморожування броколі достатньо зробити наступне:

  • виберіть гарні на вигляд овочі з щільними суцвіттями;
  • підготовлені суцвіття обережно промийте під проточною водою і викладіть на рушник;
  • пробланшуйте капусту протягом 2-х хвилин;
  • швидко охолодіть броколі у крижаній воді;
  • герметично запакуйте овочі невеликими порціями.
Ще один варіант, як заморозити цвітну капусту, броколі, кабачки та інші овоч. Це можна зробити у вигляді збірної заготовки для овочевого рагу або супу.

Як заморозити перець?

Солодкий перець дуже часто використовується в кулінарії. Цей продукт легко піддається заморожуванню, як шматочками, так і повністю. Для його заморожування достатньо помити перець під проточною водою, просушити його та помістити у спеціальний пакет для морозильної камери. Заморожений болгарський перець можна використати для запікання, фарширування, приготування овочевого рагу або інших страв. Також цей овоч добре доповнить смак супів. Заморожування болгарського перцю дозволяє зберегти вітамінний склад та поживну цінність свіжих овочів.

Як заморозити кабачки?

Свіжі кабачки не тільки часто використовуються у приготуванні смачної та корисної їжі, а й ідеально підходять для приготування заготовок на зиму. Їх можна заморозити порізавши невеликими кубиками або кільцями. Підготовлені овочі кладуть у контейнери чи пакети та відправляють до морозильної камери з температурою -18°С.

Замороження ягід та фруктів

Заморожені ягоди, шматочки фруктів та фруктові пюре ідеально підходять для приготування пирогів, компотів або різноманітних джемів. Перед тим як заморозити вишні, черешню або сливи, варто промити ягоди під проточною водою, видалити кісточки та добре їх просушити. Потім фрукти необхідно розділити на невеликі порції і покласти до морозильної камери.

Сучасні технології шокового заморожування дозволяють у промислових масштабах виробляти страви, які довго зберігають свої смакові якості та користь. Замовляйте заморожені десерти, сендвічі, бургери, супи, фруктово-ягідні чаї та інші страви, щоб зекономити час на приготуванні їжі і куштувати смачне та корисне.

Телефонуйте нашому менеджеру або замовляйте в магазині!